De diefstal van de bus en installatie!!!

Het verhaal van de gestolen bus en installatie - 13 februari 2006

Het is Valentijnsdag 2006, je bent wakker geworden, neemt een bakje koffie, eet een boterham en kijkt eens uit het raam van je flatwoning naar de plek waar jouw Mercedes bus staat… eh… stond…hè?
Je wordt een beetje paniekerig, daar heb ik 'm gisteravond toch neergezet? Of staat die aan de andere kant van de flat? Ik was toch niet dronken, dat ik niet meer weet waar ik m'n bloed eigen bus, m'n oogappeltje, heb achtergelaten? De paniek wordt langzaam iets groter, want het raast en bonkt door je hoofd:

MIJN BUS IS GESTOLEN!

Verdooft door de schok maakt de paniek zich nu echt van je meester, dit kan toch niet?, dat gebeurt mij toch niet? En hoe vertel ik alle bandleden dat ook hun gitaren, drumstel, versterkers etc. weg zijn.
Je slikt een paar keer en gaat maar eens bellen "jongens, ik heb slecht nieuws!"

Nou de klap kwam hard aan:
"Toch niet mijn SixBass hè?" "Ja, Henk ook de SixBass"
"Toch niet mijn gloednieuwe Ludwig hè?" "Ja, Alan ook jouw Ludwig is weg!"
"Heb je aangifte gedaan?" "Ja, we zijn nu bij de politie!"

In plaats van deze dag in liefdevolle gedachten aan vrouw, kinderen, vriendinnetjes of welke ex dan ook door te brengen, werd ons Valentijnshart aan gruzelementen geslagen door het dievengilde!
Alan ondernam direct actie door een bericht met zoveel mogelijk gegevens, via diverse kanalen op Marktplaats.nl, 2de Hands.nl, Duitse en Belgische sites te zetten.
Ook onze fans hebben gezorgd voor een snelle verspreiding via al hun eigen mailadressenbestanden en dat heeft enorm geholpen. Als een inktvlek ging het bericht over het Internet, waardoor het voor de dief of heler lastig werd om via de voor hen gebruikelijk weg de instrumenten van de hand te doen.
Na het verslag in Hart van Nederland en een artikel in De Telegraaf, konden zij het wel vergeten om in ieder geval de Fender SixBass en het Ludwig drumstel te verkopen binnen Nederland, Duitsland, België en wie weet welk land er nog meer geblokkeerd werd. Dat was dus vette pech voor de crimineeltjes!

Handboek voor aanstaande helers.

Het is intussen duidelijk dat degene die er met de Mercedes bus vandoor is gegaan de inhoud aan tussenpersonen heeft doorgegeven om te kunnen verkopen.
Neem van ons aan dat de bus van alle kanten beveiligd en absoluut niet makkelijk mee te nemen was. Je houdt natuurlijk nooit rekening met de specialist!
Hij kreeg het wel voor elkaar om de bus in alle rust ('s avonds om 23:00 uur) af te slepen, gezien door één van de omwonenden, maar die dacht dat het Alfons zelf was, dus deed er verder niets mee.

De tussenpersonen, die je gewoon de helers kunt noemen, zijn naar een muziek-leraar en zijn broer in de kop van Noord Holland gegaan en hebben hen de complete installatie verkocht met, volgens hen, het volgende verhaal:
Dit was van een band, die zwaar aan de cocaïne zaten, uit elkaar waren en nog schulden hadden. Vandaar dat zij hen deze instrumenten voor maar € 2000,00 konden aanbieden.
Ze wisten kennelijk bij wie ze daarvoor moesten zijn en, wat een mazzel, de broers hadden dit bedrag precies gepast in huis en betaalde aldus contant voor dit koopje.
Pas een dag later lazen zij in een krant dat dit gestolen instrumenten waren. Daar waren zij van geschrokken, zeiden zij later en zagen hun investering zo door hun vingers glippen.
Dus in plaats van naar de politie te gaan en aangifte te doen dat zij waren opgelicht, besloten ze ineens zelf maar helers te worden, een onverstandige keus, bleek snel!

Heel Nederland was intussen op de hoogte d.m.v. kranten, radiostations, TV zenders als SBS en AT 5, dus ze begrepen dat ze verkoop wel kon vergeten. Dan zou je dus denken dat slimme jongens even het handboek voor aanstaande helers raadplegen. Nou deze helers hebben even niet op zitten letten en maakten een paar kapitale fouten. Zeg maar rustig de twee grootste fouten, n.l.: biedt gestolen instrumenten niet aan de eigenaren aan en gebruik, als je contact met hen legt, natuurlijk niet je eigen mobieltje!

Zaken doen.

Onze bollebozen, belde niet één van de contactpersonen die in de publicaties stonden, maar rechtstreeks naar Henk en deden hun verhaal.
Ze hadden twee gitaren van Henk en het drumstel van Alan, maar zonder de bekkens. Achteraf gezien is dat vreemd, want de bekkentas hadden ze wel, dus de bekkens hadden ze vermoedelijk al verkocht.
Of wij belangstelling hadden om voor € 2500,00 die spullen terug te kopen, waarmee de heren gelijk de prijs met € 500,00 hadden verhoogd, terwijl ze niets zeiden over de andere spullen die ze hadden. Die wilden ze waarschijnlijk later verkopen om zo nog meer winst te maken!

Ja, natuurlijk hadden wij wel belangstelling voor de instrumenten, maar wij niet alleen! Ook de Arnhemse politie wilde graag met de boefjes zaken doen.
Zijn mobiele nummer was al getraceerd, zijn naam, adres en woonplaats was al bekend, alleen een ontmoeting moest nog geregeld worden.
Dat zou plaatsvinden op zaterdag 11 maart (de verjaardag van Alan!) om 14.00 uur in een café in Arnhem en de heren zouden in ieder geval de SixBass meenemen.

Het was druk in die zaak op die middag, niet alleen klanten, maar ook muzikanten en rechercheurs in burger, zelfs voor ons niet te herkennen!
Wij waren klaar voor een warm en vriendelijk onthaal voor die vriendelijke jongens, maar ze kwamen niet opdagen! Teleurgesteld droop iedereen om 15.00 uur af; zouden ze dan toch onraad geroken hebben, zaten er ook handlangers van hen in het café, die hen gewaarschuwd hadden?
Ja, allerlei scenario's schieten dan door het hoofd.
Net op het moment dat Henk op weg was naar huis, belde zijn vrouw naar Alan:
"Ze konden het café niet vinden en stonden nu bij de Schouwburg". Als een speer, begaf Alan zich naar die plek. Onze snelle drummer zag ze niet. De "gebroeders in crime" waren intussen al op een parkeerplaats gearresteerd en had van de politie wat "sieraden" gekregen, oftewel ze hadden hen in de handboeien afgevoerd!
Ze hadden naar Frank de Grave moeten luisteren, die zei het al zo treffend:
"Nobody fucks with Hank The Knife!"

De volgende dag stond er alweer een artikel in De Telegraaf, SBS en RTV Arnhem kwamen naar de studio waar wij de laatste hand aan onze nieuwe CD legden. Het goede nieuws werd dezelfde avond uitgezonden.
In het huis van de helende broers werd naast onze complete installatie ook nog andere versterkers, microfoons etc. aangetroffen. De instrumenten zijn terug....!!! Dus zo te goeder trouw als zij zich tegenover Henk en de politie hadden voorgedaan waren ze niet!
Uiteindelijk wilden ze gewoon veel geld maken van hun investering.De Arnhemse politie heeft daags daarna in twee ritten alles uit Alkmaar opgehaald en daags daarna aan de bandleden overgedragen.

Eind goed, al goed?

Van de bekkens en de bus nog geen spoor en volgens de politie hoeven we daar ook niet meer op te rekenen.
Ergens in Nederland zit een drummer van Alan's fabuleuze bekkens (nog uit zijn LTE periode) te genieten en ergens in het Oostblok rijdt iemand als een vorst in de bus van Alfons of de wagen is gesloopt voor de onderdelen.
Hij blijft nu het meest gedupeerd en indirect wij ook, want gezamenlijk in de bus zingend en herinneringen ophalend (aan een rijk verleden) naar en van een optreden, zit er niet meer in.
Dat geeft toch nog een beetje een triest eind aan een goed verlopen verhaal!

Optreden in Capital X (v/h Heartland) met weer de eigen instrumenten Wij bedanken nogmaals iedereen die zich heeft ingezet, op wat voor een manier dan ook, om ons te steunen Totdat wij door Altzheimer niet meer weten wie wij zijn, zullen wij dit nooit vergeten!

Henk, Pierre, Alfons & Alan

(foto: optreden in Heartland in Arnhem wederom met de eigen installatie!!! maart 2006)

 

Copyright HTK & TJ / Webmaster: Freetimeweb