\


NIEUWS OVER HANK THE KNIFE AND THE JETS!!!


DE GUITAR KING & IK  door Jack van der Veer...

Inhoud: Jaar 2022

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Feestelijke Wensen !!!

HARRY ANGENEND JARIG!

Jan Jammerdan Intervieuw

Jan Jammerdan 10

Top 4000 stemmen!!

Interview door Michael Stein

Wederom optreden in De Cactus!!!
                                       (Aanvulling)

Foto's De Cactus !!!

Foto's Atlanta !!!

Optreden in Atlanta !!!

ALFONS JARIG!

HANK THE KNIFE JARIG!

Terugblik op de Cactus

We gaan optreden !!!

ALLEMAAL DE BESTE WENSEN!






 

AGENDA OPTREDENS

De Cactus, 01-04-2022

Atlanta, Arnhem, 03-07-2022

De Cactus, 04-09-2022
   





 

 

22 DECEMBER : boven

FIJNE FEESTDAGEN!


Hank The Knife & The Jets, crew en management wensen iedereen fantastische feestdagen toe en een gelukkig,
 gezond en rockend 2023. Bij deze de clip ‘Lonely Christmas Girl’, opgenomen als eerbetoon aan Pierre Beek  en
 gezongen door zijn dochter Sasheen. De song is als bonustruck toegevoegd aan ‘Six Bass Man’ album in 2011.


Bron / Source: Management

lijn

 

06 DECEMBER : boven

HARRY ANGENEND IS JARIG!

GEFELICITEERD HARRY!
Vandaag vieren we dat Harry Angeneind, de door en door ervaren drummer van Hank The Knife & The Jets, jarig is.
 Harry heeft met drumstokken in de hand een loopbaan bewandelt sinds het midden van de jaren zestig.
 Zo drumde hij, naast Hank op de bas, de eerste Long Tall Ernie & The Shakers single ‘Kiss Me Baby’ in 1972.
Vanzelfsprekend wensen we onze sympathieke drummer nog veel drumpartijen en gelukkige jaren toe in goede gezondheid. Onderstaande foto danken we aan Edu Wilten van Studio 70 in Arnhem en op Harry nemen we er
 vandaag een paar.
 Gefeliciteerd Harry!

Bron / Source: Management

lijn

 

06 DECEMBER : boven

KRITIEK OP JAN? JAMMERDAM!

Henk Bruysten (links) en Tati Lentjes tekenen strips. © Gerard Burgers

Henk Bruysten & Tati Lentjes komen met de tiende bundel van hun stripfiguur

ARNHEM -
De tiende Jan Jammerdan-bundel is uit. De Arnhemse striptekenaars Henk Bruysten (76) en
Tati Lentjes (74) over hun 40-jarige samenwerking en de onverzadigbare hang naar humor.


,,Nooit van een steelpan gehoord?”, antwoordt Jan Jammerdan op de vraag waarom hij zonder te betalen de winkel uitloopt. Of: puzzelende Truus zoekt een 9-letterig woord. Omschrijving: irritante
eentonigheid. ,,Monogamie”, antwoordt Jan Jammerdan.

,,Kroeghumor”, zegt Henk Bruysten, bekend als de ‘guitar king’ van Hank The Knife & The Jets. ,,Lekker droog en flauw”, vult kunstenaar Tati Lentjes aan.

 Bruysten en Lentjes, de makers van Jan Jammerdan, komen net uit hun ‘striphol’: een bovenkamer in het huis van Bruysten. ,,Ik woon vlakbij”, zegt Lentjes. ,,Ik heb ook een striphol. De ene keer zitten we hier, de andere keer bij mij.”

De Arnhemmers leerden elkaar ‘lang, lang geleden’ kennen, in NP 30, destijds een cafetaria op het Nieuwe Plein. ,,Ik zat al in de muziek”, zegt Bruysten. ,,Het Arnhemse uitgaansleven was nog klein, na optredens dronken we in de cafetaria met de band een biertje.” Lentjes: ,,Ik kwam daar ook, daar ken ik Henk van.”

                                                              Humor is vaak een reactie op ellende

                                                                         Buurtkroeg Atlanta
 Aan de bar van buurtkroeg Atlanta kwamen stripliefhebber Bruysten en Lentjes elkaar jaren later weer tegen. ,,Ik tekende al strips, maar kreeg er geen perspectief in. Dat vertelde ik Tati”, zegt Bruysten. ,,Ik ben Henk gaan helpen”, zegt Lentjes, illustrator en kunstenaar. ,,Zo begon het, in 1984 volgens mij.”

De rolverdeling, qua tekenen: Bruysten de poppetjes, Lentjes het decor. ,,Wonderlijk, Tati tekent zo een zijspanmotor”, zegt Bruysten. Lentjes, lachend: ,,Henk vroeg mij ooit: ‘Tati, hoe teken ik sneeuw?’ Ik zei: ‘Makkelijk, het papier is al wit!’” Bruysten: ,,Vanwege mijn slechte handschrift noteert Madelon Jansen de teksten.”



Henk Bruysten en Tati Lentjes. Ze leerden elkaar ‘lang, lang geleden’ kennen, in NP 30. © Gerard Burgers

 De strip is het middel, de humor het doel. ,,Die humor, die ontstaat gewoon”, zegt Lentjes. ,,Vroeger
vingen we veel op in de kroeg. Of we kregen er een briljant idee, onder het genot van een goed glas”, zegt Bruysten. ,,Dat briljante idee schreef ik dan op een bierviltje. De volgende ochtend bleek het waardeloos, haha.” Dan: ,,Recent bedacht ik een leuke mop. Ik dacht: die vergeet ik niet. Maar hij is weg!  Ik moet alles opschrijven tegenwoordig.”

                                                                         Eigen striptijdschrift
De strips van het Arnhemse duo verschijnen al vier decennia. Ooit gaven ze hun eigen striptijdschrift uit, De Wousz (‘die brachten we zelf rond’), inmiddels werken ze voor kranten en vakbladen. ,,In Arnhem, Nijmegen, Apeldoorn, Leidschendam”, somt Lentjes op. ,,We stonden ooit in de Break-Out!”, zegt Bruysten. ,,Maar die ging failliet.” Grijnzend: ,,Alles waar wij in staan, gaat uiteindelijk failliet!”

De tijdgeest verandert, merken de heren. ,,Voor een vakblad voor cafetaria’s creëerden we een heel dik personage, Kees Veteraan, als in: Vet-eraan”, zegt Bruysten. ,,Op een gegeven moment kregen we bericht”, zegt Lentjes. ,,Ze vonden Kees Veteraan te dik. Nu hebben we een dunner personage bedacht.”


Op de cover van de tiende Jan Jammerdan-bundel staat een strip. Jan, rokend, die zijn naar de keuken
lopende vrouw Truus vraagt om een nieuw flesje bier. ,,Omdat je het zo vriendelijk vraagt”, zegt Truus. Jan: ,,Ze liggen bij de supermarkt, in de koeling.” Een klagende krantenlezer bestempelde de cartoon als vrouwonvriendelijk.


                                                                        Vrouwonvriendelijk
,,Vrouwonvriendelijk”, zucht Lentjes. ,,Zo is het helemaal niet bedoeld.” Bruysten: ,,Jan Jammerdan gaat over Jan en Truus die altijd bonje hebben. Eigenlijk heel saai.”

,,Je zult zien dat Jan straks niet meer mag roken en drinken. Tja, als er geen humor meer is…”,
zegt Lentjes. Bruysten: ,,Humor is vaak een reactie op ellende.” Lentjes: ,,Een mens fleurt ervan op.”  Bruysten: ,,Ik maak muziek, daar zit geen humor in. In de kunst van Tati ook niet. In de strips kunnen we onze humor wél kwijt.”

Over de kritiek zeggen de heren in koor: ,,Jammerdan!” Lentjes: ,,Maar we krijgen vooral leuke
reacties. Al zijn er mensen uit Arnhem die zichzelf herkennen, waarvan we dan een karikatuur hebben gemaakt, om een personage te creëren. Sommigen vragen om geld, haha.”

Jan Jammerdan 10 is te koop bij De Noorman (Arnhem), Señor Hernandez (Nijmegen) en op hanktheknifeandthejets.nl.

                                                     Bron / Source: Uittreksel De Gelderlander

lijn

 

24 NOVEMBER : boven



lijn

 

16 NOVEMBER : 

lijn

 

29 SEPTEMBER : boven

"HANK INTERVIEW DOOR MICHAEL STEIN"


Hieronder een link naar het Duitstalige artikel van Michael Stein (www.rockabilly-rules.com), naar aanleiding van het optreden van onze guitar king met consorten in Hengelo bij ‘De Cactus’ én Michael’s interview met Hank The Knife:

https://www.rockabilly-rules.com/blog/hank-the-knife-and-the-jets-mehr-twang-geht-nicht/

Nederlandse vertaling van Interview

lijn

 

22 AUGUSTUS : boven

"TERUG NAAR DE CACTUS"


19 JULI
.
Wegens groot succes gaan onze vrienden op zondagmiddag 4 september opnieuw in De Cactus in Hengelo de spijkers uit de vloer spelen! De deur gaat om 15.00 uur open, je tickets kan je bestellen op www.decactus.nl.
Adres: Pastoriestraat 37, Hengelo (Ov.)

lijn

 

15 JULI : boven

Met een klik naar de foto's van CAFE "ATLANTA" IN ARNHEM



lijn

 

21 JUNI : boven

"WE GAAN WEER !!!"

ZONDAG 3 JULI OPTREDEN BIJ CAFE "ATLANTA" IN ARNHEM
Jawel, Knife fans, jullie lezen het goed. Zondag 3 juli treden onze rockers op in het Arnhemse (muziek)café Atlanta aan het Staringplein 40 gelegen. Aanvang ca 18.00 uur. De toegang is gratis en de entourage, wat de meesten uit ervaring weten van hieraan voorafgegane optredens, gezellig en uitnodigend. Wees op tijd en mis niets van onze Guitar King en consorten. Zondag 3 juli live bij Café Atlanta.

lijn

 

14 JUNI : boven

"HAPPY BIRTHDAY VOOR ALFONS"

GEFELICITEERD ALFIE!!
We overdrijven geen woord als we hem tot onverslijtbare rock ‘n’ roll legende bestempelen. Eén van onze snaren- en vocale specialisten, Alfons Haket ofwel niet ongegrond Alfie Muscles in de Long Tall Ernie & The Shakers beginjaren, verjaart vandaag. Er werd al eens een boek over zijn imponerende loopbaan uitgegeven en met tussenpauzen maakt hij deel uit van de Hank The Knife & The Jets bezetting sinds 1976. We zijn maar wat blij dat ie wederom tot de band is toegetreden. Dat belooft nog héél wat. We proosten op je en wensen jou zowel een fantastische dag als vele jaren toe met Janet en rock ‘n’ roll in goede gezondheid!

lijn

 

30 MEI : boven

"HAPPY BIRTHDAY VOOR HANK THE KNIFE"
GEFELICITEERD HANK!
Vandaag proosten we op de verjaardag van onze guitar king Hank The Knife. Onze immer sympathieke en uniek getalenteerde six bass man is niet gevoelig voor het toenemen van de jaren, wat uiteindelijk een voorrecht blijft. Gefeliciteerd Hank en een fantastische dag toegewenst met nog vele rock ‘n’ roll jaren in goede gezondheid te gaan.

lijn

 

17 APRIL : boven

"FEEST IN DE CACTUS" (Met een klik naar de foto's)
 
TERUGBLIK OP ‘DE CACTUS’
Bij deze in beeld een terugblik naar het optreden van onze nationale trots in rock ‘n’ roll van 1 april in de Hengelose Cactus. Dit tweede publiekelijke optreden in deels nieuwe bezetting kreeg een enorm onthaal. Hank The Knife & The Jets blijven een sensatie op het podium en wat waren de reacties, tijdens en na het optreden, overweldigend. Gelukkig hoeven we niet de kop te breken over waar het grootste enthousiasme vandaan kwam: bij het publiek of bij Hank, Alfie, Arnoud en Harry. Gelijkspel in hoge score.
Wie geïnteresseerd is in de mogelijkheden, laat het ons weten. Met dank aan organisatie door Ton Odijk Agency en foto met dank aan Frank Wiesman. Namens Hank The Knife & The Jets, management en crew allen geweldig gezellige paasdagen toegewenst, draai de volumeknop luid open en tot de volgende keer!

lijn

 

20 MAART : boven





DON'T FORGET TO ROCK'N ROLL
LIVE IN DE CACTUS/HENGELO!
Op vrijdag 1 april treden Hank The Knife & The Jets in nieuwe bezetting op bij De Cactus in Hengelo. Tickets ad € 11,00 te bestellen op www.decactus.nl, aan te klikken bij ‘agenda’. Al klinkt het wat algemeen voor rock ‘n’ roll is het ondanks de datum géén grap: wees er bij voorkeur snel bij, want de verkoop staat niet stil. Eindelijk… na zo’n lange tijd alle klassiekers weer live te horen door Hank, Alfons, Arnoud en Harry.  Come on let’s go for the guitar king!


lijn

 

3 JANUARI : boven


IEDEREEN EN ALLE FANS WELKOM EN DE BESTE MUZIKALE WENSEN VOOR 2022...
Foto: Edu Wilten

boven

T-Shirts Verkoop

t-shirt
Er zijn weer t-shirts op voorraad: Zwart, logo grootop de voorzijde, op linkermouw klein logosponsor www.bij-da.nl Bijde optredens 15 euro per stuk, per post 19 euro. Wil je per post bestellen? Gebruik bestelformulier, of stuur ons een mailtje met je naam, adres en telefoonnummer, gewenste maat en aantal. Wacht op antwoord over betalen, en dan komt het helemaal goed.

Op de foto: Ron The Roadie in het nieuwe T-Shirt.

 
 
Copyright HTK & TJ / Webmaster: Freetimeweb